Oranje Fonds steunt Ouderen in Feijenoord met € 10.000,-

SNC00063
Opening van het ontmoetingsproject en de dagverzorging voor Marokkaanse mannen.
8 mei 2014
logo-oranjefonds

De Stichting Ouderen Feijenoord helpt incidenteel (oudere) buurtbewoners met een klus in huis of tuin of met contact met instanties en de administratie. Omdat het aantal hulpvragen de laatste tijd fors is gegroeid, wil de Stichting Ouderen Feijenoord een Hulpdienst starten, zodat meer burgers hier een beroep op kunnen doen. Met een bedrag van € 10.000,- stimuleert het Oranje Fonds het opzetten van deze Hulpdienst in Feijenoord.

Mohammed Ebraymi, voorzitter van de Stichting Ouderen Feijenoord, reageert opgetogen: “Dit is een waardering voor het werk dat wij al jaren doen en een mooie kans om nog meer ouderen te helpen”. De hulpdienst wordt in de zomermaanden opgezet. Er worden vrijwilligers geworven en getraind en (oudere) buurtbewoners kunnen hun klussen aanmelden. In september wordt officieel het startsein gegeven van de Hulpdienst.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caraïbisch deel van het koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranjefonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem/Alexander en koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranjefonds.

Comments are closed.