Opening van het ontmoetingsproject en de dagverzorging voor Marokkaanse mannen.

logo-oranjefonds
Oranje Fonds steunt Ouderen in Feijenoord met € 10.000,-
5 juli 2016
SNC00063
17 november 2008 is het project voor Marokkaanse mannen aan de Polderlaan 24 B officieel geopend. Het project is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stichting Ouderen Feijenoord, de deelgemeente Feijenoord en Laurens regio Zuid West. Opzet is net zoals bij al onze dagverzorgingen vanuit een ontmoetingsproject te komen tot een dagverzorging.

Stichting Ouderen Feijenoord bestaat al vele jaren en heeft ook een grote naamsbekendheid in Hillevliet. Onder leiding van Mohamed Ebraymi beijvert deze stichting zich om de belangen van in het bijzonder de oudere Marokkanen te behartigen en een brug te bouwen naar de Nederlandse bevolking en de Nederlandse voorzieningen voor ouderen.

Ook Laurens wil door middel van ontmoetingsprojecten ouderen van andere culturele achtergrond kennis laten maken met Nederlandse voorzieningen. Gezien de aanloop die de Polderlaan al heeft staat in ieder geval het ontmoeten nu reeds centraal. Momenteel wordt er stevig aan gewerkt om ook een dagverzorging van de grond te tillen.

De opening werd zeer druk bezocht en er waren o.a.  toespraken van Robert Baruch, namens de deelgemeente Feijenoord , Mohamed Rabbae, voormalig Kamerlid van Groen Links en Mieke van Gorcom, directeur regio Zuid-West.

De naam voor de Polderlaan is vooralsnog een compromis tussen de wensen van zowel de stichting als Laurens voor een naam : “Met respect voor het verleden en oog voor de toekomst”.

Comments are closed.